Апликатори с ефект на високомолекулярна топлинна физиотерапия - функционални апликатори за шията, кръста и коленете.


Особености на продукцията:

1. 100% ефект след 15-минутно прилагане.
2. Едновременното въздействие с четири активни компоненти (отрицателно заредени йони, дълговълново инфрачервено излъчване, магнити, екстракти от лекарствени растения) осигурява добър дълготраен ефект на оздравяване.
3. Функционалните апликатори са удобни за употреба. Те имат естетичен дизайн и могат да бъдат използвани по всяко време, без да пречат на ежедневния живот, работата или почивката.
4. Продукцията работи без включване към енергиен източник, а по естествен начин отделяйки топлина.
5. Под влиянието на температурата на човешкото тяло, термочувствителните материали отделят топлина с помощта на преобразуващия катализатор започват да отделят топлина.
6. При усливащото се топлинно въздействие и дълговълновото инфрачервено излъчване, екстрактите от лекарствени растения проникват в дълбоките слоеве на кожата, дисоциират пероксидите на липопротеидите и други вредни вещества и ги извеждат от организма заедно с потта и урината. в следствие на това съдовете се разширяват, подобрява се кръвообръщението, активизират се клетките и се регулира нервната система.

Принцип на действие на продукцията

В съответствие с теорията на традиционната китайска медицина „Цзинло” това са канали (пътища) на предвижване на енергията Ци и кръвта в човешкия организъм. Те се подразделят на главни канали „Цзин” с права конфигурация и спомагателни канали „Ло”, в които движението на кръвта и Ци се осъществява по крива траектория. меридианите осигуряват тясна връзка на органите на организма, съединявайки ги в единна система. Биологично-активните точки, намиращи се по меридианите играят голяма роля при свързващите звена в процеса на движението на енергията Ци и кръвта.

При разработката на продукцията се отчитат принципите на циркулация на Ци и кръвта в организма, използват се високонаучни технологии, които позволяват обединяването на 4 компонента на въздействие: отрицателни йони, дълговълново инфрачервено излъчване, магнити, екстракти от лекарствени растения. Високомолекулярните топлинни апликатори се слагат на повърхността на тялото. Насищайки се с енергия от окръжаващата среда и от естествената топлина на човешкия организъм, те са способни непрекъснато да отделят инфрачервени лъчи с дължина 8-15 микрона. Инфрачервеното излъчване, а също така и отрицателно заредените йони, магнитно поле, екстрактите от лекарствени растения проникват в кожата и подкожните тъкани, осъществявайки стимулация и активизация на клетките на външния слой на кожата, на биологично-активните точки и нерви в дълбоките слоеве. В местата, върху които е приложена продукцията се извършва дълбока стимулация на меридианите, микромасаж на кожата и акупунктурно въздействие подобно на процедурите на иглотерапията в китайската медицина.

По този начин прилагането на функционалните топлинни апликатори Healthy Joy се явяват безболезнен, многоефектен физиотерапевтичен метод на оздравяване. Взаимодействието на продукцията с кръвта и енергията Ци в клетките създава ефект на резонансно поглъщане, което способства за разслабване на гладките мускули на кръвоносните съдове, разширението на капилярите и подобряване на кръвообръщението, засилва освобождаването на активните вещества в съдовете. Продукцията позволява да се активизират биомолекулите в организма к, което ускорява потока на кръвта, стимулира кръвообръщението, подобрява храненето на тъканите, повишава съдържанието на кислорода в кръвта, усилва имунните функции на клетките. Прилагането на функционалните топлинни апликатори способства за възстановяването на остеокластите, усилва самовъзстановяващите функции на клетките на лигавицата между ставите.

Благодарение на такова въздействие се нормализира циркулацията на кръвта и Ци, отстраняват се симптомите, предизвикани от въздействието на студа и влагата, намалява болката. Повишава се издръжливостта на организма, облекчават се симптомите на преумора на ставите, забавя се стареенето на костното вещество, премахва се напрежението на мускулите, оказва се общоукрепващо действие на целия организъм.

Действие на продукцията

Продукцията подобрява обмяната на веществата, регулира нервната система, активизира вътрешната секреция, успокоява болката, отстранява симптомите, свързани с въздействието на студа, разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообръщението. Апликаторите облекчават местната умора и болка, подобряват състоянието при ревматични заболявания, изгарят излишните мазнини в тялото, способстват за корекция на теглото. Функционалните топлинни апликатори Healthy Joy са оздравителна продукция за ежедневно применение.

Показания за применение

Продукцията се препоръчва за прилагане при усещане на студ, следродови болки, онемяване в областта на шията, кръста, коленете, при болки в стомаха, преумора на мускулите в кръста, херния на междугръбначните дискове, хиперплазия на костното вещество, артрит. Апликаторите Healthy Joy също така могат да се използват с цел корекция на фигурата, отстраняване на мастни провисвания в областта на кръста и корема, а също и като средство за ежедневно оздравяване и профилактика.

Начин на прилагане

Отначало е необходимо да се намокри централната отделяща топлина част на апликаторите. След това се фиксират непосредствено върху кожата на мястото, където има болезнени усещания. Обикновено след около 10 минути се появява забележимо усещане на топлина. В зависимост от състоянието на организма може да се регулира продължителността на прилагането. Ако в началото усетите парене на кожата, това е нормално явление и не нанася никакви вреди на кожата. Продукцията може да се използва и без намокряне с вода. В такъв случай за отделянето на необходимата топлина е нужно повече време. Продукцията може да се пере, но без всякакви миещи средства. Препоръчва се само изплакване с чиста вода.

Предпазни мерки

1. Забранява се използването на продукцията при повишена температура на организма, при кръвотечения, нарушение на топлинната чувствителност, на места с повредена кожа.
2. При повреждане на меките тъкани продукцията може да се използва не по-рано от 24 часа след получаване на травмата.
3. Забранено е използването на функционалните топлинни апликатори от хора с кардиостимулатор. При склонност на организма към алергии използвайте предпазливо.
4. На местата на прилагането на продукцията може да възникне почервеняване на кожата. Почервеняването и паренето е нормално явление и след премахването на апликаторите изчезва.
5. Строго е забранено продължителното намокряне на продукцията. Прането се извършва в рамките на 5 минути само с чиста вода без сапун, прах за пране и белина.
6. Бременни жени, кърмещи майки и деца следва да се въздържат от използването на продукцията.